En helg – tre matminnen
Fredag kväll
Grannarna bjuder på tacos. Vi dricker champagne till. En av sakerna på bordet är hemmagjord guacamole med koriander och lime i. Så smart! Jag brukar bara sprinkla’t ovanpå när vi gör tacos, nu hittar jag ännu en genianvändning för min favoritsmak.
Lördag kväll
Vill mysäta något med barnen framför Melodifestivalen. Driver planlöst fram och tillbaka längs raderna inne på ICA. Är inte sugen på något alls. Innan 2-åringen gör valet åt oss när han river ner en stapel med glasstrutar. Vi snickrar strutar med tre olika smaker: citron/maräng, massormedchoklad och vanlig vanilj.
Söndag dag
Vi åker ut till Djugården för att gå på museum. Som vanligt har vi inte planerat maten i tid och blir vrålhungriga vid ingenmanslandet Slussen. En affisch på djurgårdsfärjan säger: ”ät brunch på Hasselbacken”. Så det gör vi. Ett inte jätteomfattande men väldigt gott smörgåsbord. Tänker resten av dagen på att jag verkligen är mer av en plockmatsperson än en tallriksmodellenperson. Älskar att välja ut det som är allra godast (äggen och osten, vanligtvis).
På kvällen äter vi lax och härmar guacan från i fredags.
#blogg100